Bangladesh House Building Finance Corporation MCQ Test Question Solution 2017

Bangladesh House Building Finance Corporation MCQ Test Question Solution 2017

Bangladesh House Building Finance Corporation MCQ Test Question Solution 2017. BHFC Job Written exam question Solve 2017 has been publish here. Bangladesh House Building Finance Corporation direct recruitment of (Senior Officer) MCQ Test Question Solution 2017 has published. BHFC all interested candidate check it. Bangladesh House Building Finance Corporation MCQ Test Question Solution get find our website jobbd.net. House Building Finance Job MCQ Test Question Solution given below.

Bangladesh House Building Finance Corporation MCQ Test Question Solution 2017

Other Question Solution here-

Bangla:

1. ফারসি

2. দিনলিপি

3. তৈল,তৈয়াব,তোশা

4. মীর মশাররফ হোসেন

5. ৭ টি

6. দণ্ডকারণ্য

7. পারত্রিকতা

8. উদ্দেশ,উচ্ছল, দিঙনির্ণয়

9. শজোন্

10. আজিজুল হক কলেজ

11. নিয়ত মন্তাজ

12. বিভক্তি

13. চিনহ তব পড়ে আছে তুমি হেথা নাই

14. বিপণি

15. নৌ থেকে নাব্য

16. ভূতের বাপের শ্রাদ্ধ

English:

17.Jam-packed

18. Scanty

19. Person of similar nature

20. Criticized

21. Carnivorous

22. Noun

23. Man isn’t immortal

24. Let it be done as I say

25. You told me that you would be careful

26. Are

27. Changed

28. How long is it

29. Irregular

30. The art of tragedy

31. Lexicographer

32. ইচ্ছা থাকলে উপায় হয়

33. 45

34. radius

35. s+r+t

36. 65

37. 200

38. 13

39. n-3

40. 9

41. 1

42. 5.6

43. 6 years

44. 60

45. 21 pi m^2

46. 89

47. 3/13

48. 18

49. y=2×2+3

50. root 7

51. 9

52. 100380

53. 150

54. 56

55. 64

56. Saturday

General knowledge:

60. petroleum

61. Mahmudullah

62. Sheikh Hasina

63. Lalbagh Fort

64. 1950

65. 2015-2016

66. Fuller

67. 139

68. Honduras

69. 128

70. 1972

71. The Remains of the day

72. Manuscript

Computer and IT:

73. Which one is the spreadsheet analysis software?

Ans: d) Excel

74. Which is not a type of sorting algorithm?

Ans: c) Spilt

75. NLP is type of Language processing, where N stand for?

Ans: a) Natural

76. Which one is not an object oriented programming language?

Ans: b) C

77. Which File extension indicates only graphics files?

Ans: b) GIF

78. Which protocol provides e-mail facility among different hosts?

Ans: d) SMTP

79. How many bits are usually by Unicode to represent one character?

Ans: a) 8

80. Which of the following is a language translator?

Ans: assemblers

 

Share this post